Адвокати Marshaller Group здобули перемогу захищаючи інтереси Державного підприємства «Укрхімтрансаміак»

Адвокати Marshaller Group – Зоя Ярош і Ігор Кімлик здобули перемогу захищаючи інтереси Державного підприємства «Укрхімтрансаміак» в справі за заявою АТ «Тольятіазот» (Російська Федерація) в Апеляційному суді м.Києва про скасування рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-Промислової палаті України.

Заявники вважали, що спір, який був розглянутий Міжнародним комерційним арбітражним судом при ТПП України, повинен бути віднесений за підсудністю до Господарського суду. Києва. Також представники АТ «Тольятіазот» намагалися довести, що оспорюване рішення суперечить публічному порядку України.

Взявши до уваги надані докази, суд вірно дійшов висновку, що рішення не підлягає скасуванню.

Важливим аспектом справи було довести, що таке рішення не тільки не суперечить публічному порядку України, але повністю відповідає інтересам держави.

Адже «Укрхімтрансаміак» – державне підприємство, створене спеціально для обслуговування аміакопроводу в комерційних цілях, дохід від якої спрямовується до державного бюджету у вигляді податків і рентних платежів.

Також, фахівці Marshaller Group повністю спростували спроби представників АТ
«Тольятіазот» маніпулювати твердженням, що спір не підлягає розгляду в МКАС при ТПП.

За результатами розгляду заяви АТ «Тольятіазот» було винесено Постанову, якою заяву про скасування рішення відхилено.

Також слід зазначити, що в МКАС при ТПП при розгляді справи, наслідком якої стало рішення, що надалі стало предметом оскарження в Апеляційному суді м.Києва, інтереси ДП «Укрхімтрансаміак» також представляли адвокати Marshaller Group.

Судова справа в МКАС при ТПП стосувалося передачі державою в господарське відання ДП «Укрхімтрансаміак» додаткової ділянки аміакопроводу.

Наша команда було доведено, що в результаті зміни довжини аміакопроводу, АТ «Тольтіазот» не виплатив за послуги з транзитного транспортування аміаку понад 700 000 доларів США і, доведено законність підстав для зміни контракту, що дозволить ДП «Укрхімтрансаміак» отримувати плату за транзитне транспортування аміаку виходячи з усієї довжини аміакопроводу є в господарському віданні ДП.

Перемога в суді, як в МКАС при ТПП так і в Апеляційному суді. Києва – цілком закономірна і справедлива, оскільки високий професійний рівень адвокатів нашої компанії неодноразово було продемонстровано на судових справах різного ступня складності.